V myjavskom gymnáziu štrajk pokračuje

29.11.2012 Myjava

Myjava 29. novembra (TASR) – Zamestnanci Gymnázia v Myjave pokračujú v štrajku aj napriek tomu, že školského odbory ho v stredu 28. novembra prerušili. Vydali vyhlásenie, v ktorom podporujú školy pokračujúce v štrajku aj napriek rozhodnutiu školských odborov a štrajkového výboru.

„Sme znechutení a pobúrení, že odbory prerušili štrajk bez pádneho dôvodu. My sa s tým nestotožňujeme a štrajkom chceme vyjadriť podporu tým učiteľom, ktorí v ňom pokračujú. Situácia je rovnaká ako pred začiatkom štrajku, nechápeme rozhodnutie ukončiť ho. Pôvodne sa malo štrajkovať až do splnenia našich požiadaviek. Je to totálne bahno, školstvo padá na úplné dno,“ povedal zástupca riaditeľa školy Radim Kovařík. Ako dodal, dnes ešte nevie povedať, ako dlho budú pedagógovia štrajkovať, čakajú na dnešné vyhlásenie štrajkového výboru.

I napriek tomu, že na webovej stránke školy sa v stredu objavil oznam o ukončení štrajku, dnes pribudol aj oznam o jeho pokračovaní. „Keďže študenti už prišli do školy, zostanú v škole, no pedagógovia ich učiť nebudú. Budú vykonávať iba dozor v triedach a debatovať so študentmi o zmysle a význame štrajku pedagógov,“ uvádza sa vo vyhlásení na školskom webe.
 

Vyberte región